27 iunie, 2017

Paine impletita cu umplutura condimentata

Am nimerit o zi mai racoroasa cand a pregatit aceste paini umplute si condimentate, dar nu m-as da in laturi de a le pregati indiferent de cat este de cald afara, asta arata cat de bune au fost.







Ingrediente

Aluat 
500 grame faina
1 lingura zahar
1 lingurita sare
5 linguri ulei
7 grame drojdie uscata
aprox 300 ml apa calduta

Umplutura

cateva linguri de ketchup picant
2 bucati mozzarella
200 grame salam condimentat, sunca sau carnati
ardei gras
piper
o lingurita boia iute sau chilli
busuioc verde si o lingurita de busuioc uscat
1 lingurita si jumatate oregano
1 lingurita rozmarin

1 ou pentru uns aluatul


Prepatirea aluatului

Faina cernuta se amesteca cu zaharul, sarea si drojdia uscata.
Se adauga uleiul si apoi treptat apa calduta pana se incorporeaza toata faina si poate fi framantat.
Se framanta cel putin 10 minute pentru a obtine un aluat fraged, pufos si elastic.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se imparte in doua parti egale.

Se intinde cu palmele una din bucatile de aluat pe blatul uns cu putin ulei.

In centrul foii se pune ketchup si se condimenteaza.


Se aseaza felii de mozzarella, apoi de salam si fasii de ardei gras.


Se unge aluatul de o parte si de alta a umpluturii cu ou .
Se taie aluatul in fasii groase cam de 1.5 cm.



Se impletesc fasiile de aluat acoperindu-se umplutura.



Se procedeaza la fel si cu cea de a doua bucata de aluat.
Se pun cele doua paini in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 min.
Se ung cu ou deasupra si se presara oregano.


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana cand se rumenesc deasupra.
Se lasa sa se racoreasca si se pot portiona si servi.




Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu