23 iunie, 2017

Prajitura insiropata cu cafea si crema cu mascarpone

Dupa atatea prajituri cu fructe m-am gandit ca ar fi vremea si pentru ceva cu cafea, dar totusi un desert racoritor si fin si am incropit prajitura aceasta pe care o puteti vedea mai jos.
Este o prajitura foarte simplu de pregatit, un blat cu nuca si cacao, iar crema este si mai simpla, doar de un mixer aveti nevoie petru a monta frisca si pentru a amesteca crema mascarpone cu zahar pudra.
Nu am adaugat nicio aroma sau esenta artificiala, doar cafeaua concentrata va da savoare desertului.
Eu am insiropat blatul cu o cafea pregatita la ibric, indulcita si strecurata, dar daca serviti desertul si copiilor, atunci cel mai bine ar fi sa pregatiti un sirop din apa si zahar, caruia sa-i dati aroma cu o esenta preferata.




Prajitura insiropata cu cafea si crema fina cu mascarpone



Ingrediente

Blat
80 grame faina
150 grame zahar
6 oua
125 graem unt
100 grame crema de ciocolata
100 grame nuca
8 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt
un praf de sare

Crema 

400 grame frisca
250 grame mascarpone
100 grame zahar pudra

200 ml cafea indulcita si strecurata pentru a nu avea zat.
1 lingura de cacao pentru pudrat


Pregatirea blatului

Se macina nucila marunt si se amesteca cu faina si cu praful de copt.

Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si cu 2-3 linguri din zahar.
Untul se freaca cu restul de zahar.
Se incorporeaza galbenusurile treptat, amestecandu-se bine dupa fiecare.
Se adauga si crema de ciocolata, apoi albusurile spuma si la final ingredientele uscate.



Aluatul se toarna in tava (35 x 33 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 grade C pentru 25-30 min.

Se lasa sa se raceasca.

Pregatirea cremei

Frisca se spumeaza si se adauga 2 linguri din zaharul pudra.
Crema mascarpone se mixeaza cu restul de zahar pudra.
Se amesteca cele doua compozitii.

Blatul racit se taie pe jumatate, pe lungime.

Una din parti se asaza intr-o tava sau platou si se insiropeaza cu cafea, se pune jumatate din crema si se niveleaza.

 Se asaza si a doua jumatate de blat peste crema, se insiropeaza si partea aceasta de blat si se niveleaza restul de crema intr-un strat uniform.
Se puen la frigider pentru minim 4 ore dupa care poate fi pudrata cu cacao, portionata si servita.





Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu