Prajitura cu smantana si zmeura |
Ingrediente
Blat
1 ou
200 grame faina
100 grame unt
un praf de sare
1 lingura de zahar
Umplutura
500 grame zmeura
125 grame coacaze rosii
300 grame smantana acra cu grasime 20%
150 grame zahar
40 grame faina
3 oua
esenta de vanilie
Preparare
Faina se amesteca cu zaharul, un praf de sare, oul si untul taiat cubulete.
Se aduna aluatul intr-o singura bucata.
Se intinde in tava rotunda (22 cm) cu inel, atat la baza tavii si se ridica si pe margini.
Se pune tava la rece, in frigider pentru 20 min.
Se freaca ouale cu zaharul. Se adauga si smantana, faina, esenta de vanilie.
Zmeura si coacazele se asaza in tavaPeste fructe se toarna umplutura si se scutura tava pentru a se raspandi si printre fructe.
Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade C si se coace pana cand umplutura nu se mai misca daca se zgaltaie putin tava.
In ultimile 5 minute de coacere am pornit si arzatorul de sus al cuptorului pentru a obtine culoarea frumoasa a desertului.
Se tine la frigider minim 4 ore inainte de a fi portionata.
Se decoreaza cu fructe proaspete si frunze de menta.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Buna ziua
RăspundețiȘtergereSe poate face si cu fructe congelate?
Merci
Buna, Rica! Da, cred ca poti face prajitura si cu fructe congelate. O zi frumoasa!
Ștergere