09 iunie, 2017

Tarta cu crema de vanilie si capsune


Tarta - nimic mai simplu!
Fructe, oua proaspete de tara (ar fi ideal), o tava de tarta (sau una obisnuita) si un strop de imaginatie pentru  ornarea cu fructe - este tot ce va trebuie pentru un desert  delicios!

Arata incredibil si cred ca a fost desertul care s-a mancat cel mai rapid si la cate prajituri tot fac eu, asta ar trebui sa fie un indiciu.








INGREDIENTE
          
Pentru baza tartei (crusta)
230 gr. de faina
100 gr. de unt
1 ou
1 praf de sare
1 lingura de otet
50 linguri de zahar (optional)



Pentru crema de vanilie
500 ml de lapte
150 gr. de zahar
3 galbenusuri
40 grame amidon sau faina
1 pastaie de vanilie sau esenta
8 grame zahar vanilinat



Pentru ornat 
eu am folosit capsune, dar imaginatia sa va fie prieten in aceasta etapa, 
pentru ca nu exista limite.

Jeleu
2 linguri de zahar 
1 plic (8 grame) Tort Gelee transparent 
250 ml apa



Aluatul de tarta 
  • amestecam faina cu untul, oul, sarea, 1 lingura de otet si obtinem un aluat tare, pe care il intind foaie, il iau pe sucitor si il asez in tava, cu furculita il intep din loc in loc si pun tava in frigider pentru 30 minute

  • dupa ce a stat la rece, am asezat deasupra blatului o hartie de copt si am umplut tava cu boabe de fasole pe care le folosesc pe post de greutati, aluatul astfel nu se va umfla in cuptor
  • blatul se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 minute si verificam sa fie copt si rumenit
  • se lasa sa se raceasca 
Tava are 27 cm diametru la baza.


Crema de vanilie

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, esenta, amidonul si putin lapte rece. Restul de lapte l-am incalzit foarte bine si l-am turnat in fir subtire peste compozitia cu galbenusuri, amestecand bine.
Si am pus din nou compozitia pe foc pana s-a ingrosat, la foc mic, sa nu se arda, amestecand continuu.
Se lasa si crema sa se raceasca.



Este momentul cel mai placut al acestei retete, cand decoram tarta cu fructe proaspete dupa imaginatia fiecaruia!





Nu-i asa ca arata bine?


Inca o farfurie vesela, pe care v-o ofer si voua!
O reteta simpla si delicioasa, numai aici la Farfuria Vesela !


O zi frumoasa si numai farfurii vesele:)


5 comentarii:

  1. mmm,ce bine arata!!! Site-ul e minunat: retetele deosebite dar simple iar prezentarea de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte buna, copiii mei au mancat aceasta tarta imediat. Ma straduiesc sa fac deserturile in casa, pentru ca sunt mult mai bune si cu mult mai sanatoase. Multumim mult pentru ca ne apreciati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu va multumesc pt ca am descoperit site ul d voastra.

      Ștergere
  3. Salut.spuneti va rog puneti amidon de cartof.in crema?

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucia, pun amidon de porumb in crema pentru ca iese mai fina si cremoasa, dar daca nu ai amidon poti pune faina. Amidonul de porumb se foloseste in multe prajituri si se gaseste in magazine la raionul cu esente, creme...
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere