Sunt dulci, fragede, insiropate si cu interior de nuca macinata.
Se pregatesc atat de simplu si tinute la frigider dunt delicioase.
Fursecuri umplute cu nuca si insiropate |
Ingrediente
Aluat
300-350 grame faina
1 ou
50 ml ulei
50 grame unt topit
5 grame praf de copt
100 grame zahar
100 grame smantana acra cu 20% grasime
o mana de nuci
Sirop
750 ml apa
300 grame zahar
o lamaie
Faina se amesteca cu zaharul si praful de copt si apoi pe rand se adauga oul, uleiul, smantana si se framanta pana se obtine un aluat destul de tare. Daca mai este cazul se mai adauga putina faina.
Aluatul obtinut se lasa la rece, in frugider pentru 20 min.
Nuca se macina cu robotul de bucatarie.
Se imparte aluatul in bucati cam de 30 grame fiecare.
Pentru a da forma fursecurilor de foloseste o razatoare asa cum am si eu in imaginea de mai jos.
Se iau pe rand bucatile de aluat, se aplatizeaza pe razatoarea cu pricina.
Se pune nuca macinata in centrul bucatii de aluat.
Si se imbraca nuca, unind marginile aluatului, de o parte si de alta a nucii.
Se dezlipeste de pe razatoare si se aseaza in tava unsa cu unt.
Se lasa putin loc intre fursecuri pentru ca la cuptor vor mai creste.
Se coc la 200 grade C pentru aproximativ 20 min sa se rumeneasca un pic deasupra.
Cat timp fursecurile stau la copt se face si un sirop din apa si zahar si se fierbe pe aragaz cateva minute, aproximativ 15, pentru ca siropul sa fie un pic legat.
Cand fursecurile s-au copt se scot din cuptor si se toarna siropul fierbinte peste ele, se asaza si feliute de lamaie si se lasa sa absoarba lichidul si sa se raceasca.
Se servesc reci, de la frigider.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu