Sunt pufoase si aromate si se pastreaza asa si a doua zi.
Eu le-am impartit atat in familie cat si cu vecinii si cred ca am facut foarte bine. Am raspandit veselie in jurul casei.
Gogosi umplute cu gem la cuptor |
Ingrediente
500 grame faina
100 ml ulei
200-225 ml lapte caldut
80 grame zahar
2 galbenusuri de ou
coaja rasa de la o lamaie
8 grame zahar vanilinat
10 grame drojdie uscata
un praf de sare
1 galbenut + o lingura de lapte pentru uns deasupra
cateva linguri de gem
zahar pudra pentru pudrat
Se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilinat, un praf de sare si cu drojdia uscata.
Se adauga galmebusurile, coaja de lamaie si uleiul.
Se mixeaza, adaugand treptat laptele caldut.
Se framanta aluatul pentru cel putin 10 minute.
Se unge un castron cu putin ulei si se pune aluatul la dospit.
Dupa dospire se imparte in 12 parti si fiecare bucata de aluat se modeleaza, ca o mingiuta.
Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa 30 min la crescut.
Se amesteca un galbenus de ou cu o lingura de lapte si se un gogosile pe toate partile.
Cuptorul se incalzeste la 180 grade C si se coc aprox 30 min.
Gemul preferat se pune intr-un pos si se umplu gogosile coapte printr-o laterala.
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde sau reci cu aceeasi placere.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu