Placinte cu piersici |
Ingrediente
Aluat
300 grame faina ( +2-3 linguri daca mai este nevoie)
100 ml lapte caldut
50 grame unt topit
100 grame zahar (puteti pune mai putin...mie mi s-a parut cam dulce)
1 lingura miere
1 ou
1/2 lingurita sare
8 grame zahar vanilinat
7 grame drojdie uscata
1 ou pentru uns deasupra
Umplutura
8 puiersici
50 grame zahar
20 grame amidon
Preparare
Din ingredientele mentionate mai sus am framantat un aluat pe care il voi lasa la dospit.
Este foaret simplu se pune faina intr-un castron, se amesteca cu sarea, zaharul si drojdia uscata si apoi cu ingredientele lichide. Se framanta aluatul pentru minim 10 minute inainte de a fi lasat sa dospeasca.
Mai tarziu, cand voi fi gata pentru asamblarea placintelor, voi imparti aluatul in 8 parti egale.
Cat timp aluatul dospeste pregatesc umplutura si tai in cubulete piersicile spalate.
Amestec fructele cu zaharul si amidonul.Le pun pe foc intr-o cratita pentru cateva minute apoi se lasa sa se raceasca.
Intind fiecare bucata de aluat cu sucitorul, pe masa unsa cu putin ulei.
Pe o laterala a foii se pune umplutura de piersici.
Se imbraca umplutura in aluat, doar o laterala se cresteaza cu cutitul in fasii care se vor aseza peste piersici.
Se pun in tava cu hartie de copt.
Se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc usor.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Placinte cu piersici |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu