25 iulie, 2017

Tarta cu jeleu de cirese si ganache

Tarta aceasta cu jeleu de cirese si crema ganache am pregatit-o fara a avea exact idee cum va evolua, am improvizat mult...aveam idee cam ce as vrea sa iasa la final, dar fara a avea exact etapele sau cantitatile precise pentru a ajunge acolo.
Acesta aste rezultatul, ceea ce vedeti si voi mai jos in film si pot sa spun ca este satisfacator si ai mei au fost incantati. Acum, eu as mai schimba ceva?!....nu prea multe poate nu as mai insiropa blatul, pentru ca prajitura sa aiba o tinuta mai frumoasa, iar cantitatile penrtu crema ganache le-as injumatati. Dar asta este doar parerea mea.



Tarta cu jeleu de cirese si ganache




Ingrediente

Blat 
3 oua
100 grame zahar
100 grame faina
100 grame unt
100 grame ciocolata neagra
5 grame praf de copt
esenta de rom

Sirop 

150 ml apa
70 grame zahar
esenta de rom






Jeleu de fructe

250 grame cirese congelate, fara samburi
100 ml apa
1 plic de 8 grame de Tort Gelee de culoare rosie
8 grame zahar vanilat Burbon
60 grame zahar




Ganache de ciocolata 

200 ml frisca lichida
100 grame ciocolata neagra
100 grame ciocolata cu lapte
25 grame unt







Preparare
Blatul se prepara topind pentru inceput untul, zaharul si ciocolata pe foc, pana se omogenizeaza.
Se lasa sa se tempereze, sa nu fie fierbinte si se adauga pe rand cate un ou, dupa care se mixeaza bine.
Se adauga esenta de rom, faina si praful de copt.


 Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Eu am folosit aceasta tava de tarta care are in centru o ridicatura.
Se coace blatul la 180 grade C pentru 15-20 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.


Cat timp blatul se coace se pregateste siropul si se fierbe apa si zaharul pentru 10 minute. la final, dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.

Tot in acest timp se pregateste si crema de ciocolata si se pune frisca pe foc, nu se lasa sa fiarba, doar se incalzeste bine, se adauga si ciocolata si untul sa se topeasca si sa rezulte o compozitie omogena.
Se lasa sa se raceasca. Va avea consistenta perfecta cand blatul se va raci si voi turna aceasta crema, iar mai apoi, la frigider ea se va intari perfect.

Dar pentru moment ne ocupam de blat, care dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou, se insiropeaza cu siropul pregatit si racit.


A venit momentul sa pregatesc jeleul de fructe si am pus ciresele cu 2 linguri din zaharul de la aceasta etapa, la fiert, sa de dezghete si sa isi lase din suc.
Restul de zahar l-am amestecat cu continutul plicului de jeleu, cu zaharul vanilat si cu 100 ml apa dupa care am adaugat acest amestec peste cirese.
Se fierb impreuna pentru 1 minut dupa care se vor turna in adancitura din centrul blatului.




Se pune la frigider pentru 5-10 minute, cat sa se intareasca jeleul.
Acum se toarna crema de ciocolata, cu putina rabdare sa nu se reverse pe marginile blatului si se tine la frigider pana a doua zi.





Tarta cu jeleu de cirese si ganache

Tarta cu jeleu de cirese si ganache

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


2 comentarii:

  1. Tarta este interesanta,dar nu stiu cata faina se foloseste la blat.Cu multumiri,
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Olivia! Am rectificat si am specificat cantitatea (100 gr faina), dar sa stii sa spun cantitatile si in filmul de la inceputul postarii. O seara frumoasa!

      Ștergere