09 august, 2017

Placintele cu mure

Murele se numara printre fructele verii pe care le prefer foarte mult si in afara faptului ca le consum proaspete, ca atare, sau alaturi de fulgi de ovaz uneori dimineata, cel mai mult imi plac in deserturi.
Si cum sa nu iti placa gustul lor delicat alaturi de aluaturi fragede cu unt?!



Placintele cu mure
Placinte cu mure


Ingrediente 

Aluat
300 grame faina
100 grame zahar
1 ou + 1 pentru uns
150 grame unt
5 grame praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie





Umplutura 

500 grame mure
40 grame zahar
25 grame amidon









Faina se amesteca cu sare, zahar, praf de copt, apoi treptat se adauga ingredientele umede, oul si untul taiat cubulete. Aluatul se aduna intr-o singura bucata si se pune la rece pentru 30 min.



Murele se amesteca cu zaharul si amidonul.
  

Aluatul se intinde foaie de 5 mm pe masa infainata.
Aveti nevoie de discuri de inox de diferite marimi sau doua pahare, unul cu diametrul la deschidere de 7 cm si celalat mai mic, de 5 cm.
Se decupeaza cu paharul mare discuri din aluatul intins foaie, si se incearca sa se decupeze un numar par de discuri.
Din jumatate din aceste discuri deja decupate, folosindu-se paharul mai mic se vor decupa iar discuri concentrice, exact ca in imaginea de mai jos.
Surplusul de aluat se reintinde foaie si se decupeaza iar discuri.







Discurile pline se vor unge cu ou batut si se asaza peste ele discurile cu gaura in centru.
Se aseaza placintelele astfel pregatite in tava tapetata cu hartie de copt, se und iar cu ou pe deasupra si se umplu in centru cu murele amestecate cu zahar si amidon.


Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru  aprox 20 min sau in functie de cuptorul vostru pana prin culoare la baza si se intaresc un pic.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu un pic de zahar pudra.


 
Placinte cu mure



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu