Murele se numara
printre fructele verii pe care le prefer foarte mult si in afara faptului ca le
consum proaspete, ca atare, sau alaturi de fulgi de ovaz uneori dimineata, cel
mai mult imi plac in deserturi.
Si cum sa nu iti
placa gustul lor delicat alaturi de aluaturi fragede cu unt?!
Placintele cu mure |
Placinte cu mure |
Ingrediente
Aluat
300 grame faina
100 grame zahar
1 ou + 1 pentru
uns
150 grame unt
5 grame praf de
copt
un praf de sare
esenta de vanilie
Umplutura
500 grame mure
40 grame zahar
25 grame amidon
Faina se amesteca
cu sare, zahar, praf de copt, apoi treptat se adauga ingredientele umede, oul
si untul taiat cubulete. Aluatul se aduna intr-o singura bucata si se pune la
rece pentru 30 min.
Murele se
amesteca cu zaharul si amidonul.
Aluatul se
intinde foaie de 5 mm pe masa infainata.
Aveti nevoie de
discuri de inox de diferite marimi sau doua pahare, unul cu diametrul la
deschidere de 7 cm si celalat mai mic, de 5 cm.
Se decupeaza cu
paharul mare discuri din aluatul intins foaie, si se incearca sa se decupeze un
numar par de discuri.
Din jumatate din
aceste discuri deja decupate, folosindu-se paharul mai mic se vor decupa iar
discuri concentrice, exact ca in imaginea de mai jos.
Surplusul de
aluat se reintinde foaie si se decupeaza iar discuri.
Discurile pline
se vor unge cu ou batut si se asaza peste ele discurile cu gaura in centru.
Se aseaza
placintelele astfel pregatite in tava tapetata cu hartie de copt, se und iar cu
ou pe deasupra si se umplu in centru cu murele amestecate cu zahar si amidon.
Se coc in
cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 20 min sau in functie de cuptorul vostru
pana prin culoare la baza si se intaresc un pic.
Se lasa sa se
raceasca si se pudreaza cu un pic de zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu