04 august, 2017

Prajitura cu cirese, fructe de padure si crema de vanilie

Stiu ca multi dintre voi sunt plecati in concedii, dar aceasta prajitura poate fi pregatita si atunci cand va intoarceti si temperaturile se mai potolesc si vom putea folosi cuptorul pentru 20 minute fara sa simtim ca ia toata casa foc.. Fructele pe care le-am folosit au fost dintre cele congelate, le aveam prin congelator, la fel si foile de placinta.








Ingrediente

Crema 
500 ml lapte
150 grame zahar
50 grame amidon/ faina sau 1 plic de budinca de vanilie
100 grame unt
8 grame zahar vanilinat
esenta de vanilie






Rulouri cu fructe 


400 grame foi subtiri de placinta
300 grame fructe congelate (cirese, mure, zmeura, afine...)
100 grame unt topit + 50 grame pentru uns pe deasupra






Decor 

200 grame smantana pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra












Mai intai am pregatit crema si am amestecat zaharul si amidonul, apoi am adaugat laptele rece, amestecand bine.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu cu telul.
La final se adauga esentele si untul.
Se lasa sa se raceasca.




Pentru rulourile cu fructe am folosit foile de placinta pe care le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Pentru fiecare rulou am folosit 2 foi de placinta pe care le-am unt su unt topit si pe care le-am suprapus.
 Am adaugat fructele pe latura mica a foilor si am rulat strans.

 Am mai topit 50 grame unt si le-am uns pe deasupra.




Se pun aceste rulouri la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aprox 20 min, spre final am pornit si arzatorul de sus al cuptorului pentru a le rumeni usor.

Se lasa sa se raceasca.

Se spumeaza smantana pentru frisca si se indulceste cu zaharul pudra.

Pentru a asambla desertul, se folosesc trei dintre rulouri, fara a le separa intre ele, le-am acoperit cu crema, am asezat si celelalte doua rulouri deasupra, formand o piramida.
Am imbracat totul in crema si mai apoi in frisca.

Cu o furculita am desenat linii ondulate pe frisca pentru a arata mai bine desertul.

Se tine la frigider pana a doua zi cand va putea fi portionata.



Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu