M-am gandit ca poate si voua va este dor de batoanele cu mac si le-am pregatit astazi si pentru voi.
Va las sa urmariti reteta video si ma despart de voi urandu-va sa aveti un an bun, un an frumos, in care sa va faceti prieteni buni pe care sa-i aveti pentru toata viata, sa va bucurati de tot ce invatati si sa nu luati lucrurile chiar asa in serios si sa va si distrati!
Batoane cu mac |
Ingrediente
500 grame faina
1 lingurita sare
50 grame zahar
7 grame drojdie uscata
250 ml apa calda
100 ml ulei
Pentru uns deasupra
2 linguri de zahar + 2 linguri apa
seminte de mac
Am amestecat faina cu sarea si zaharul, apoi cu drojdia uscata si traptat am adaugat uleiul si apa calda.
Secretul acestui aluat este framantatul, cu cat il framantati mai mult cu atat batoanele vor fi mai pufoase.
Dupa ce am framantat aluatul bine, l-am lasat la dospit, intr-un caston acoperit si la loc caldut.
Dupa dospire se imparte in 8 parti egale.
Se intinde fiecare bucata de aluat pe masa bine infainata, cu sucitorul, foaie cat se poate de subtirica, apoi se ruleaza strans si se pune in tava cu hartie de copt.
Se mai lasa 30 min sa creasca.
Se ung rulourile cu amestecul de zahar si apa si se presara semintele de mac.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 25 min, iar pentru a prinde culoare si deasupra eu am pornit si arzatorul de sus al cuptorului in ultimile 5 minute.
Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!
Am făcut și au ieșit foarte bune și pufoase
RăspundețiȘtergere