Ingrediente
Aluat
500 grame faina
1/2 lingurita sare
100 ml ulei
250 ml apa calda
1 lingura zahar
7 grame drojdie uscata
Umplutura
600 grame branza dulce
150 grame zahar
2 oua
coaja rasa de la o lamaie
8 grame zahar vanilat Burbon
esenta de vanilie
2 linguri de gris
Faina se amesteca cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se framanta foarte bine aluatul adaugandu-se uleiul si apa calduta, treptat. Se framanta cel putin 10 minute aluatul, apoi se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura se pregateste cand suntem pregatiti sa intindem aluatul, adica dupa ce a dospit.
Se amesteca branza cu restul ingredientelor pana se obtine o compozitie omogena.
Se intinde aluatul foaie cu sucitorul, pe masa infainata si cu un inel de inox cu diametrul de 7-8 cm se decupeaza cercuri din acest aluat.
Pe fiecare cerculet de aluat se pune o lingurita din umplutura de branza si se strange aluatul ca o barcuta.
Se aseaza pachetelele unele langa altele in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 minute si in ultimile minute de coacere se porneste arzatorul de sus al cuptorului pentru a se rumeni.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu