Placinta cu mure |
Placinta cu mure |
Ingrediente
Aluat
350 grame faina
50 grame zahar
200 grame unt
un praf de sare
3 linguri de apa rece
Umplutura
500 grame mure
80 grame de zahar (dar puteti pune mai putin daca fructele sunt mai dulci)
5 linguri pesmet de biscuiti
1 lingurita de lichior de cirese sau esenta de rom
1 ou pentru uns aluatul
Aluatul se pregateste foarte rapid amestecand ingredientele uscate (faina, zaharul si sarea), apoi adaugand untul taiat cubulete. Pentru a lega aluatul este nevoie de 3 linguri de apa, adaugate treptat.
Pentru a pregati umplutura am macinat cativa biscuiti intr-un pesmet fin.
Fructele se amesteca cu zaharul, 5 linguri de pesmet si lichiorul de fructe.
Se intinde aluatul pe hartie de copt. Se intinde cu sucitorul, dandu-i-se o forma circulara cu diametrul aproximativ de 32 cm.
In centrul aluatului se asaza umplutura, lasandu-se aluat de jur imprejuril umpluturii, se lasa o margine care se va impaturi peste fructe asa cum vedeti in imaginea de mai jos.
Se unge aluatul cu ou batut si ce coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 minute cat sa se coaca dar sa si pringa o culoare frumoasa deasupra.
Cand s-a racit se poate pudra cu putin zahar.
Placinta cu mure |
Placinta cu mure |
Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu