12 septembrie, 2017

Prajitura cu ciocolata, arahide si caramel

Prajitura aceasta cu ciocolata, arahide si caramel este grozava mai ales pentru cei carora le plac batoanele precum Snikers sau Lions. Sotul meu este mare amator de astfel de batoane si desi prajitura facuta de mine se aseamana cu aceste batoane, el mi-a spus ca este de un bilion de ori mai buna decat cele cumparate, si stiu cu siguranta ca nu imi spune asta doar pentru ca ma iubeste. Am incredere in parerea lui pentru ca este sincer si atunci cand o dau in bara cu vreun preparat.
Va las sa urmariti reteta video si va indemn sa pregtiti si voi acest desert din cand in cand.







Ingrediente

Caramel
150 grame zahar
60 ml apa
150 ml smantana pentru frisca
50 grame unt
30 grame faina






Aluat

150 grame zahar
150 grame fulgi de ovaz
250 grame unt
5 grame praf de copt
un praf de sare
225 grame faina








Umplutura

100 grame ciocolata
200 grame arahide si nuci











Am inceput cu prepararea caramelului pentru a-i da timp sa se racoreasca usor.

Am amestecat intr-o craticioara zaharul si apa si le-am fiert la foc mic pana s-a dizolvat zaharul dupa care am dat focul de la aragaz mai mare si am lasat sa fiarba pana zaharul a capatat culoarea chihlimbarului. Am adaugat untul si smantana si am mai tinut pe foc pana cand caramelul s-a imbinat perfect cu smantana.
Se lasa acest amestec sa se racoreasca inainte de a se amesteca cu faina.



Aluatul se pregateste foarte repede, amestecand toate ingredientele uscate si peste care se adauga untul taiat cubulete. Cu varfurile degetelor se freaca untul cu respul ingredientelor pana rezulta o compozitie nisipoasa.



Se toarna jumatate din aluat in tava tapetata cu hartie de copt (25 x 30 x 6 cm), se preseaza cu degetele pe toata suprafata tavii si se coace pentru 10 min in cuptorul preincalzit la 180 grade C.


Peste aluatul usor copt se adauga arahidele, nucile si ciocolata tocate cu cutitul, dar si sosul de caramel.
Deasupra se presara restul de aluat si se coace in continuare pentru 15-20 min. In ultimile 5 minute am pornit si arzatorul de sus al cuptorului pentru a permite rumenirea usoara a prajiturii.




Se lasa sa se raceasca si se tine pentru min 1-2 ore la frigider inainte de a fi portionata.





Va multumesc pentru vizita si va astept si data viitoare!!!

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




2 comentarii:

  1. Bună ziua:) foarte bună prajitura, aluatul e un pic cam gras, in rest crează dependență:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da este foarte buna, dar trebuie consumata in cantitati reduse. Eu mereu impart prajiturile facute cu vecinii. O zi minunata!

      Ștergere