Prajitura cu gris si vanilie |
Ingrediente
Pentru blat
8 oua
150 grame zahar
200 grame gris
un praf de sare
Pentru sirop
800 ml lapte
100 grame zahar
esenta de vanilie
Pentru ornat
200 grame smantana pentru frisca
50 grame zahar pudra
fructe proaspete, congelate sau din dulceata
Preparare
Se separa ouale si albusurile se bat spuma cu un varf de sare , apoi se adauga zaharul in ploaie si se spumeaza bine pana se obtine o bezea tare.
Se incorporeaza si galbenusurile.
Se pregateste o tava (25 x30 cm), se unge cu ulei si se pudreaza cu faina.
Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 30 min, dar cel mai bien faceti testul cu scobitoarea.
Intre timp, amestecam laptele cu zaharul si se pune pe foc sa fie fierbinte si sa se topeasca zaharul si se adauga si esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca.
Se decoreaza fiecare portie cu frisca indulcita si fructe.
Prajitura cu gris si vanilie |
Prajitura cu gris si vanilie |
Prajitura cu gris si vanilie |
Prajiturica este foarte buna servita rece.
Pofta buna!!!
Foarte buna! O reteta usoara si gustoasa!
RăspundețiȘtergereAm făcut prajitura în seara aceasta. A ieșit super!O făceam acum 10 ani !!!
RăspundețiȘtergere