Prajitura cu unt, arahide si scortisoara |
Ingrediente
Aluatul alb
100 grame faina
50 grame amidon
150 grame unt
100 grame zahar
5 galbenusuri
120 grame frisca lichida
un praf de sare
10 grame praf de copt
Aluatul cu arahide
5 albusuri
170 grame arahide prajite si nesarate
100 grame zahar
1 lingurita scortisoara
un praf de sare
Glazura
100 grame ciocolata cu lapte
3 linguri frisca lichida sau lapte
Se prapara aluatul alb, amestecand mai intai faina, cu amidonul si praful de copt.
Apoi se spumeaza untul cu zaharul, cu un praf de sare si cu galbenusurile de ou, adaugate treptat.
Se adauga si frisca lichida si se amesteca bine.
Se incorporeaza ingredientele uscate.
Aluatul se distribuie in mod uniform in tava (25 x 30 cm).
Aluatul cu arahide
Arahidele se macina cu robotul de bucatarie.
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul turnat in ploaie.
Se face o bezea tare, in care se adauga arahidele si scortisoara si care se amesteca prin impaturire cu spatula.
Se asaza bezeaua cu arahide peste aluatul alb care este deja in tava si se coace prajitura la 170 grade C pentru 30 min.
Se lasa sa se racoreasca si se glazureaza cu ciocolata topita si amestecata cu frisca lichida.
Prajitura cu unt, arahide si scortisoara |
Prajitura cu unt, arahide si scortisoara |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu