Ingrediente
200 grame albusuri (aprox 7 oua)
130 grame zahar
150 grame faina
3 linguri de ulei
60 ml lapte
10 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat
esenta de vanilie
1-2 linguri cacao
30 grame ciocolata+1 lingura de unt
Am spumat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul in ploaie, mixandu-se bien pana se obtine o bezea tare.
Se adauga si uleiul si laptele pe rand, amestecand usor cu telul.
Se incorporeaza faina si praful de copt si se imparte aluatul in trei parti egale.
Una dintre parti se lasa alba, adaugandu-se doar putina esenta de vanilie, in celelalte doua se adauga cacao, dar untr-una mai putina, in cealalta mai multa pentru a avea trei compozitii in culori diferite/degrade.
Am folosit o tava de cozonac, in care am pus hartie de copt umezita sub jet de apa si stoarsa bine si am turnat aluatul cu lingura, alternand cele trei culori.
Se coace checul la 180 grade pentru 20-25 min si apoi se lasa sa se racoreasca.
Se face si o glazura topindu-se ciocolata cu untul si se toarna deasupra prajiturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu