31 octombrie, 2017

Chifle cu cascaval si chimen

Am pregatit aceste chifle cu cascaval si chimen pentru ca imi plac servite dimineata cu putin unt deasupra si cu un ceai aromat de menta sau seara cu lapte batut sau iaurt. Sunt atat de simplu de pregatit si atat de pufoase pentru ca framant bine aluatul inainte de coacere.








Ingrediente 


600 grame faina
250-300 ml apa calda
50 grame unt topit
1 lingura de miere
1 lingurita sare
1 lingura de chimen
150 grame cascaval sau branza tare
1 ou pentru uns pe deasupra

Faina am amestecat-o cu sarea si apoi cu drojdia uscata.
Adaug mierea si untul topit si apoi adaug apa calduta pana incorporez foata faina si framant bine aluatul pentru 10-15 min. Dupa ce am framantat bine am adaugat semintele de chimen si cascavalul taiat cubulete.

Se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in 12 bucati.
Fiecare bucata de aluat am intins-o putin cu palma si apoi il rulez.




Se aleaza chiflele formate in tava in care am pus hartie de copt si le mai las iar la dospit 30 min.

Le ung cu putin ou batut deasupra si le pun la copt la 180 grade C pentru 25-30 min.

Dupa coacere se acopera cu un prosop de bucatarie curat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu