Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile.
250 grame morcov ras pe razatoarea mare
250 grame mere date pe razatoarea mare
200 grame zahar
250 ml ulei de floarea soarelui
100 g stafide daca aveti
450 grame faina cernuta
zeama si coaja de la o portocala
1-2 lingurite scortisoara
10 grame praf de copt
esenta de rom
Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele mele, si anume:
Se amesteca uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, esenat de rom, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, praful de copt si faina cernuta.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 25 x 30 cm), am captusit-o cu hartie de copt si turnam compozitia omogenizata bine.
Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (180 grade C), astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.
Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar.
Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)
Nu-mi mai ramane decat sa va spun ca, trebuie sa incercati acest desert!
Ce inseamna o cana? E masura americana?
RăspundețiȘtergereOare nu ai putea trece cantitatile exacte, ar fi mult mai clar! Multumesc!
o cana de 250 ml, o cana de apa.....in bucatarie mai facem si mancare cu cantitati din ochi, mai ales daca ai facut de multe ori preparatul respectiv. La retetele mai nou publicate vei gasi cantitatile specificate exact. O zi minunata iti doresc!!!
Ștergere