Ingrediente
Crema
1 litru lapte
200 grame gris
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
------------------
200 grame pesmet
100 grame unt
50 grame zahar
1-2 lingurite scortisoara
Umplutura
1 kg prune
3 linguri zahar
esenta de rom
2 linguri amidon
Crema
Grisul se amesteca cu zaharul si cu laptele si se fierbe pana se ingroasa. La final adaugam zaharul vanilinat pentru o aroma delicata.
Pesmetul se rumeneste pe foc in untul topit. Dupa rumenire se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Prunele se spala, se indeparteaza samburii si se taie in bucati mai mici. Se amesteca cu zaharul si se fierb pe foc pana se mai inmoaie putin. Se adauga esenta de rom si amidonul la final si se amesteca bine sa se ingroase sucul lasat de fructe.
Intr-o tava se preseaza la baza jumatate din cantitatea de pesmet rumenit, jumatate din crema de gris (bine ar fi ca crema sa fie mai fierbinte astfel incat sa se niveleze mai usor).
Se distribuie fructele intr-un strat uniform, restul de crema si se imbraca in pesmet.
Se tine la rece, sa se aseze si se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu