Ingrediente
1 pachet de 400 grame foi de placinta
5 oua
200 ml ulei
375 grame iaurt
150 grame zahar
200 grame fulgi de nuca de cocos
10 grame praf de copt
2 x 8 grame zahar vanilinat
Sirop
500 ml apa
270 grame zahar
zahar vanilinat
esenta de vanilie
Foile de placinta le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Am frecat ouale cu zaharul si apoi am adaugat pe rand iaurtul, uleiul (am mai pastrat vreo 50 ml din el), fulgii de cocos, praful de copt.
In tava unsa cu unt, am asezat 2 foi de placinta, le-am acoperit cu compozitie cu oua, si alternand foile cu umplutura pana am terminat cu un strat de 2 foi.
Deasupra am uns prajitura cu uleiul pastrat.
Cu cutitul bine ascutit am taiat prajitura in romburi si am pus tava la cuptor, la 200 grade C pentru aprox 40 min.
Cand s-a copt si rumenit, am pus la fiert sitorul pentru 10 min. Dupa ce a fiert am pus esenta si zahatul vanilinat si am turnat acest sirop peste prajitura.
Am lasat sa se racoreasca si am pus la frigider pana s-a racit complet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu