21 noiembrie, 2017

Ardei umpluti cu cous-cous si legume (de post)

Ardeii umpluti cu legume, cu ceapa, morcov si ciuperci, dar si cu cous-cous, condimentati dupa gust, vor fi deliciosi chiar si intr-o zi de post.
Este foarte simplu si rapid, dar mai ales gustos.




Ardei umpluti




Ingrediente 

1 ceapa
1 morcov
500 grame ciuperci champignon
4-6 ardei grasi de diverse culori
200 grame cous-cous
sare si piper dupa gust
2 linguri de ulei


Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul se curata, spala si se da pe razatoare.
Ciupercile se spala si se taie in bucati mai mici.


Intr-o cratita se pune 2 linguri de ulei si se pun ciupercile sa se gateasca, dupa cateva minute se pot adauga ceapa si morcovul si se lasa legumele sa scada. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cous-cous-ul se pune la fiert in apa si se fierbe conform instructiunilor de pe pachet.




Ardeii se spala si se taie pe lungime, se curata de seminte.

Dupa ce legumele au scazut se amesteca cu pastele (cous-cous) se condimenteaza dupa gust si se umplu jumatatile de ardeii.
Se asaza in tava, pe hartie de copt si se ppun in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 min.





Se servesc calzi, ca atare, sau cu smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu