Pe langa ce am folosit eu pentru a umple cornetele de pizza, puteti adauga si ciuperci, masline si multe alte minunatii.
Ingrediente
Aluat
400 grame faina
150 ml lapte
100 ml apa
2 lingura zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
7 grame drojdie uscata
Umplutura
100-150 grame salam, sunca presata, sunca crud -uscata
100 grame cascaval ras
ketchup
oregano
Pentru aluat, am amestecat faina cu zaharul, sare si drojdia uscata, apoi adaugam uleiul, laptele caldut si apa treptat, pana incorporam toata faina si se formeaza un aluat pe care l-am framantat pentru 10 min si pe care il las la dospit pentru cel putin 30 min.
Se imparte in 8 bucati si fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul, pe masa infainata, sub forma unui disc cu diametrul de 14 cm.
Se unge cu ketchup, se presara oregano, se asaza salam/sunca, casacaval ras si se strange dintr-o partea foaia astfel intinsa si se rasuceste, astfel incat sa para un cornet.
Se procedeaza la fel si cu celelalte.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit pentru 30 min si apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C pentru 15-20 min.
Se servesc calde si sunt delicioase.
Foarte interesanta ideea de pizza cornet. Ador pizza problema este că nici o faina nu mai este cum era. Orice fac acum ies bătute, tari, tu ce fel de faina folosești că toate ți ies bune�� mulțumesc pentru rețetele video știu că nu I ușor și sunt foarte recunoscătoare pentru munca depusa. Te pup și mult succes in continuare������
RăspundețiȘtergereDiana
Diana sa stii ca eu cumpar cea mai ieftina faina de la Kaufland, aceea marca proprie si cu ea pregatesc deserturile sau ce mai bucataresc eu...pentru paine iau si faina integrala, si amestec cu cea alba. Doar pentru cozonaci cumpar o faina mai scumpa. Iti multumesc pentru cuvinte si pentru ca imi esti alaturi! O seara frumoasa! Dana
Ștergere