Ingrediente
500 grame ciuperci champignon
2 cepe maricele
300 grame smantana cu 20% grasime
4 oua
200 grame cascaval dat pe razatoare
sare si piper dupa gust
marar verde
50 grame unt
4-5 foi de placinta (din acelea subtiti) sau clatite
Ciupecile se spala si se taie in bucati mai mici.
Ceapa se toaca marunt.
Intr-o tigaie am pus 2-3 linguri de ulei si am pus ciupercile sa se gateasca. Peste ciuperci am adaugat si ceapa, am sarat si piperat si le las sa scada.
Ouale se amesteca cu smantana, cu sare si piper.
Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt, se asaza o foaie de placinta impaturita pe jumatate, se adauga cateva linguri din amestecul cu ciuperci, cateva linguri din amestecul cu oua si smantana, se presara cascaval ras, urmeaza o foaie de placinta taiata pe jumatate, ciuperci, oua cu smantana, cascaval ras si tot asa pana se termina ciupercile. Deasupra se asaza o foaie intreaga de placinta, impaturita, bucatele de unt si cascaval ras.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-40 min.
Se serveste rece sau calda cu smantana sau salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu