Ingrediente
Blat
5 oua
200 grame unt
200 grame zahar pudra
10 grame praf de copt
250 grame faina
8 grame zahar vanilinat
Crema
700 grame iaurt
200 grame frisca lichida
200 grame zahar pudra
sucul de la 2 lamai (50-60 ml)
20 grame gelatina granule
8 grame zahar vanilat
esenta vanilie
Pregatirea blatului
Se amesteca faina cu praful de copt, pentru a ne asigura ca blatul va creste in mod uniform.
Untul se freaca cu zaharul pudra
Se adauga ouale pe rand si se incorporeaza si se adauga si zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Se amesteca si faina cu praful de copt.
Se toarna aluatul in tava (25 x 30 cm) si se niveleaza.
Se coace blatul la 180 grade C pentru aprox 25 min si apoi se lasa sa se raceasca si se feliaza in doua pe orizontala.
Pregatirea cremei
Peste gelatina granule se toarna apa rece cat sa o acopere si se lasa sa se hidrateze.
Frisca se spumeaza.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra, zeama se lamaie, esenta, zaharul vanilat si gelatina hidratata si topita pentru 20 sec la microunde.
Se adauga si frisca spumata, se amesteca pentru a se obtine o compozitie omogena si se tine la frigider pentru 30 min
Se niveleaza cu o spatula.
Se asaza si foaia de sus a blatului si restul de crema.
Prajitura se pastreaza la frigider.
RăspundețiȘtergereEste fină, ușoară foarte bună ș i usor de pregatit