Ma pregatesc, ma pregatesc, caci acusi vine Craciunul!
Colaci cu mac |
Ingrediente pentru 9 colaci
Aluat
500 grame faina cernuta
1 ou + 1 pentru uns deasupra
150 ml ulei
150 ml lapte
50 grame iaurt
7 grame drojdie uscata
putina sare (1/2 lingurita)
8 grame zahar vanilinat
esenta de vanilie
optional 3-4 linguri de zahar
Umplutura
100 grame seminte de mac
2-3 linguri de zahar
1-2 linguri lapte
Faina cernuta se amesteca cu sarea, zaharul vanilinat si daca vrei mai dulce puneti 3-4 linguri de zahar tos, dupa care drojdia uscata. Se adauga apoi oul, esenta de vanilie, iaurtul si treptat uleiul si laptele caldut.
Se framanta aluatul pentru 10 minute.
Semintele de mac se amesteca cu cateva linguri de zahar si cu putin lapte cat sa se formeze o pasta.
Aluatul se intinde pe masa cu sucitorul, in foaie subtire.
Cu un castron am decupat cercuri din acest aluat, in numar par.Am obtinut 18 bucati de aluat si pe jumatate din ele le-am uns cu ou batut.
Pe cele unse cu ou am pus si pasta cu mac.
Peste bucatile de aluat cu mac pe ele se asaza celelalte cercuri decupate.
In centrul fiecareia se pune un paharut, care se preseaza putin.
Cu cutitul am facut 4 taieturi dinspre pahar catre exterior.
Si cu un bat de frigaruie intre doua taieturi am tras aluatul catre interior, formand petalele florii.
Am asezat colacii in tava tapetata cu hartie de copt si i-am lasat inca 20 minute sa dospeasca.
Apoi i-am uns cu ou si am presarat in centru seminte de mac.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180-200 grade C pana cand se rumenesc usor deasupra.
Am pudrat si cu putin zahar pudra pentru a arata si mai bine.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu