Ingrediente
Crema cu
ciocolata
300 grame ciocolata
cu lapte
400 grame smantana pentru frisca
|
Crema cu
lapte
600 ml lapte
70 grame amidon
100 grame ciocolata
alba
200 grame unt
150 grame zahar
2 x 8 grame zahar vanilinat
|
Blat
4 oua
100 grame zahar
5 grame praf de
copt
50 grame faina
20 grame cacao
4 linguri apa
fierbinte
un praf de sare
esenta de rom
|
Sirop
250 ml apa
100 grame zahar
1 lingura cacao
esenta de rom
|
Am inceput cu pregatirea cremelor pentru ca acestea au nevoie de mai mult timp atat pentru a se raci cat si pentru a se inchega.
Pregatirea cremei cu ciocolata
Smantana pentru frisca se pune pe aragaz sa se incalzeasca bine, dar atentie, nu sa se fiarba. Cand incep sa se formeze bule pe marginea craticioarei, se opreste focul si se pune ciocolata. Aceasta se va topi si amestecand se va obtine o compozitie omogena. Aceasta compozitie se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider pentru cateva ore.
Dupa ce s-a legat, se spumeaza cu mixerul.
Pregatirea cremei cu lapte
Zaharul se amesteca cu amidonul si apoi cu laptele rece. Se fierbe aceasta crema pana se ingroasa, la foc mic, amestecand continuu. La final se adauga zaharul vanilinat, ciocolata si untul. Se amesteca pana se topesc atat ciocolata alba cat si untul si se lasa sa se raceasca.
Pregatirea blatului
Faina se amesteca cu cacao si cu praful de copt.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi, treptat cu zaharul in ploaie pana se obtine o bezea tare.
Se adauga apa fierbinte, galbenusurile si esenta de rom. Se incorporeaza ingredientele uscate, prin miscari ample de impaturire.
Aluatul se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptor la 180 grade C pentru aprox 20-30 min, depinde de cuptor. Testati cu o scobitoare daca este copt.
Se lasa sa se raceasca.
Pregatirea siropului
Se amesteca zaharul cu cacao si apoi cu apa rece si se fierbe pentru 10 min. La final se adauga esenta de rom
Se insiropeaza blatul, se pune 2/3 din crema alba peste blat si se niveleaza.
Crema cu ciocolata se pune intr-un pos cu dui stelat si se fac pe toata suprafata moate/aveline.
Restul de crema cu lapte se pune si ea in pos si se fac moate printre moatele cu crema de cicoolata.
Se pune prajitura la frigider pentru cateva ore.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu