Am pregatit o alta prajitura usoara, dar foarte aratoasa si cu siguranta invitatii vor fi incantati atat de felul in care arata cat si de gustul dulce-acrisor al fructelor de padure si fragezimea blatului.
Este o prajitura pe care o puteti pregati atat pentru ocazii speciale sau doar pentru o zi normala de weekend cand aveti pofta de ceva dulce.
Ingrediente
Blat
250 grame faina
4 oua
125 grame unt la temperatura camerei
150 grame zahar
100 grame iaurt
10 grame praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
--------
250 grame fructe de padure (congelate sau proaspete)
2-3 linguri de zahar
Faina se amesteca cu praful de copt.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare, spuma tare.
Untul se mixeaza cu zaharul.
Se adauga si cate un galbenus si se continua mixarea.
Puneti si iaurtul in aluat.
Se incepe incorporarea fanii alternand cu albusurile spuma.
Se evita amestecarea excesiva.
Tava de blat de tort cu diametrul de 22 cm se captuseste la exterior cu folie de aluminiu, in caz ca nu este inchisa etans, iar la interior am pus hartie de copt numai pe peretii tavii.
Am folosit fructe congelate pe care le-am pus la baza tavii si am presarat putin zahar peste ele.
Peste fructe am turnat aluatul pregatit.
L-am nivelat si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C...faceti testul cu scobitoarea dupa 30 min, daca nu este coapta mai lasati in cuptor 10-15 min.
Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza hartia de copt si inelul tavii.
Am pus un platou peste blat si am intors prajitura, desprinzand cu grija baza tavii.
Prajitura poate fi servita ca atare, dar eu mi-am dorit sa o decorez si am folosit frisca lichida pe care am montat-o cu putin zahar pudra.
Cu un pos cu dui stelat a, decorat prajitura.
Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu