Ingrediente
Blat
250 grame faina
100 grame unt
2 galbenusuri de ou + 1 pentru uns pe deasupra
1 lingura de zahar
7 grame drojdie uscata
50 ml lapte caldut
Umplutura
3 albusuri
un praf de sare
150 grame zahar pudra
o mana de fructe de padure congelate, fructe proaspete sau din compot
Faina se amesteca cu untul taiat in bucatele si cu galbenusurile de ou.
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si se adauga peste faina.
Se framanta un aluat compact care se lasa sa se odihneasca pentru cateva minute.
Intre timp m-am ocupat de umplutura.
Peste albusuri am pus un praf de sare si folosind mixerul am spumat ouale.
Se adauga si zaharul in ploaie pana se obtine o bezea tare.
Se intinde aluatul pe masa infainata si se decupeaza in jurul tavii cu diametrul de 22 cm, dar se decupeaza o bucata mai mare decat tava cu cativa centimetri pentru ca aceasta foaie se va aseza in tava atat la baza cat si pe marginile acesteia. Excesul de aluat se indeparteaza dar se intinde din nou foaie din care se vor decupa stelute.
Peste foaia asezata in tava se pune bezeaua si se niveleaza, se adauga fructele.
Se impatureste aluatul de pe margini catre interior si tot pe margine am asezat si stelutele de aluat.
Se unge aluatul de pe margine cu galbenus si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 min.
Se lasa sa se racoreasca pentru 15 min tot in cuptor.
Se poate pudra cu putin zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu