23 ianuarie, 2018

Cartofi copti condimentati

Cum sa nu iti placa cartofii copti mai ales acum cand zapada s-a asternut si inca mai cerne din cer. Este cel mai confortabil sentiment cand afara este frig, iar casa miroase a cartofi copti.



Cartofi copti condimentati

Cartofi copti condimentati




Ingrediente
6 cartofi de marime medie
3 linguri de ulei
1 lingurita de otet balsamic
sare si piper
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita busuioc
2 linguritae boia dulce
putrin patrunjel verde tocat marunt
3-4 catei de usturoi
20 grame cascaval


Se amesteca uleiul cu otetul, cu condimentele, cu usturoiul pisat.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se cresteaza cu cutitul.
Se pun in tava cu hartie de copt si hartia am lasat-o mai mare pentru ca voi impacheta cartofii dupa ce i-am umplut cu pasta de condimente.

Se impacheteaza bine si se pun la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade C pana se coc si se inmoaie....
Trebuie lasati destul de mult la cuptor...80-90 minute, depinde si de cartofii folositi, dar cel mai bine desfaci pachetul dupa o ora si infigi o furculita in cartofi...se simt la mana cand sunt copti

Se rade putin cascaval deasupra si se mai pun la copt pentru inca 5 minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu