Prajitura cu foi de napolitane si doua creme |
Prajitura cu foi de napolitane si doua creme |
Ingrediente
3 buc foi napolitane (23 x 29 cm)
Pentru prima crema
150 grame unt
160 grame zahar
3 oua
150 grame ciocolata cu lapte
150 grame nuca
8 grame zahar vanilinat
50 grame merisoare
Pentru a doua crema
150 ml apa
150 grame zahar
250 grame biscuiti
100 grame unt
esenta de migdale
Pregatirea primei creme se incepe cu macinarea nucilor cu robotul de bucatarie.
Ouale, zaharul vanilinat si zaharul tos se pun intr-o craticioara si se pun pe aragaz, la foc mic
Se amesetca cu telul pana cand compozitia isi schimba culoarea, zaharul se topeste si crema se ingroasa. Se opreste focul de la aragaz.
Se adauga untul
si ciocolata. Si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se adauga nuca masinata si
merisoarele taiate marunt cu cutitul.
Pe o foaie de napolitana se toarna crema fierbinte, se niveleaza
Si se acopera cu alta foaie de napolitana.
Biscuitii se proceseaza cu robotul de bucatarie pentru a-i macina.
Peste siropul fiert se adauga untul.
Compozitia omogena se toarna peste biscuitii macinati.
Se pune si putina esenat de migdale si se amesteca bine.
Crema obtinuta se asaza peste a doua foie de napolitana si se niveleaza.
Se acopera cu alta foaie de napolitana.
Peste prajitura se asaza un tocator sau o carte, pentru ca foile sa stea presate. Prajitura se tine la rece in frigider pana a doua zi cand poate fi portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu