Sa va spun cate ceva despre aceasta prajitura. Are in aluat branza proaspata de vaci si are gris...o combinatie despre care ai putea spune ca nu poate fi si pufoasa...ei bine este si pufoasa pentru ca albusurile le-am spumat si asta face mare diferenta.
Ingrediente
Aluat
400 grame gris
5 oua
150 grame zahar
450 grame branza proaspata de vaci
100 grame merisoare uscate
150 grame unt topit si racit
8 grame praf de copt
10 grame zahar vanilat
un praf de sare
Sirop
50 ml apa
150 grame zahar
sucul de la o portocala
Am spumat albusurile cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si apoi cu untul topit si racit si zaharul vanilat.
Se incorporeaza branza proaspata, merisoarele si apoi praful de copt.
Se amesteca cu o spatula grisul in aceasta compozitie.
La finat incorporez prin impaturire albusurile spumate.
Tava (25 x30 cm) se unge cu unt.
Aluatul se toarna in tava si se niveleaza.
Se coace prajitura la 180 grade C pentru 40-45 min, astfel incat daca infigeti o scobitoare in aceasta prajitura sa iasa curata.
In ultimile minute de coacere a prajiturii se fierbe si siropul pentru 3 minute. Se toarna acest sirop peste prajitura fierbinte scoasa din cuptor.
Se lasa as se raceasca si abia apoi poate fi portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu