Ingrediente
Aluat
70 grame unt topit
500 grame faina
300 ml lapte caldut
1 albus de ou
70 grame zahar
7 grame drojdie uscata
1/2 lingurita sare
Umplutura
120 grame unt la temperatura camerei
120 grame zahar pudra
100 grame nuca
1 lingurita scortisoara
Se ung deasupra cu galbenus de ou.
Faina se amestaca cu sarea, zaharul si apoi cu drojdia uscata.
Se adauga untul topit si albusul de ou.
Se toarna lapte caldut si se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Se framanta aluatul pentru 10-15 minute.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Nuca se macina cu robotul de bucatarie.
Se adauga zaharul si untul moale.
Rezulta o pasta care se amesteca cu scortisoara.
Aluatul dospit se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde foaie subtire.
Se unge cu jumatate din umplutura pregatita si se ruleaza.
Se taie cu cutitul sub forma unor triunghiuri.
Cu o lingura de lemn am presat bucatile pe jumatate.
Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasandu-se distanta intre ele si se mai lasa la crescut pentru 30 min, apoi se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.
Rulouri cu unt, nuca si scortisoara |
Rulouri cu unt, nuca si scortisoara |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu