13 ianuarie, 2018

Tarta cu crema de branza si piersici

Promiteam unui subscriber ca reteta postata va fi cea a unui desert si ma tin de cuvant. Este reteta unei tarte cu blat parfumat cu unt si crema fina, delicioasa cu branza si frisca. Deasupra am asezat fructe din compot pentru a desavarsi minunatia.









Ingrediente

Blat
250 grame faina
1 ou
125 grame unt
125 grame zahar

Crema 

200 grame cotage cheese (branza proaspata)
200 grame crema de branza
200 grame frisca lichida
130 grame zahar pudra
8 grame zahar vanilat






Compot de piersici - 720 ml
50-100 grame fructe congelate (coacaze, zmeura...)
8 grame jeleu transparent
2 linguri de zahar




Pentru a face aluatul este nevoie sa amestecam faina cu zaharul, apoi adaugam oul si untul taiat cubulete. Se Framanta aluatul, de fapt se preseaza si se strange astfel incat sa se adune intr-o singura bucata. Daca mai este nevoie de putin lichid, se poate adauga o lingura sau doua de lapte sau apa rece.


In tava cu dimensiunile de 25 x 30 cm se intinde aluatul pe toata baza cat si pe marginile acesteia, pe cat este posibil. Se inteapa cu o furculita si se pune la frigider pentru 30 min.


Peste aluatul din tava se asaza o foaie de copt si boabe de fasole sau orez (pe care le refolosesc la pregatirea blaturilor tartelor) si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 min, se indeparteaza fasolea si hartia si se mai coace blatul pentru inca 10-15 min. Se lasa sa se raceasca.

Frisca se spumeaza cu 2 linguri de zahar pudra.
Branza proaspata si cea crema se amesteca cu restul de zahar si cu zaharul vanilat si apoi cu frisca spumata.
Aceasta crema se asaza in interiorul blatului copt.




 Am scurs piersicile de siropul in care au stat si am masurat cantitatea de lichid obtinuta si anume 250 ml.
 Fructele congelate cat si piersicile din compot le-am asezat desupra prajiturii.
 Pudra de jeleu se amesteca cu doua linguri de zahar si cu siropul de la compot si conform instructiunilor de pregatire de pe pachetelul jeleului, se fierbe pentru 1 min.
 Apoi se toarna deasupra prajiturii.

Se tine la rece, mimin 15 minute, dar cel mai bien pana a doua zi.





Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !


Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu