Ingrediente
Foi 2 buc
1 ou
100 grame unt
100 grame zahar
20 grame cacao
300 grame faina
4-5 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
|
Blat
4 oua
70 grame zahar
45 grame faina
|
Crema
800 ml lapte
65 grame amidon
180 grame unt
160 grame zahar
sucul de la 2 lamai
|
Glazura
100 grame ciocolata cu lapte
|
Preparare
Am inceput cu pregatirea a doua foi cu cacao si am amestecat ingredientele uscate enumerate mai sus
Se adauga oul
si untul la temperatura camerei
si cateva linguri de lapte, framantand pana cand aluatul capata consistenta si poate fi intins foaie
Se imparte in doua parti egale
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul pe o foaie de copt cu dimensiunea de 23 x 33 cm.
Se asaza pe dosul tavii, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 7 min.
La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de aluat.
Se continua cu pregatirea blatului.
Albusurile se spumeaza si se adauga si zaharul in ploaie.
Se incorporeaza si galbenusurile.
Se adauga faina si praful de copt.
Aluatul se toarna in aceeasi tava pe dosul careia am copt si foile cu cacao. Tava am unso cu unt. Aluatul se niveleaza cu o spatula si se coace in cuptorul incalzit de ja la 180 grade C pentru 15-20 min.
Se lasa sa se raceasca.
Pregatesc si crema cat blatul se coace in cuptor. Si amestec intr-o craticioara zaharul, amidonul si zaharul vanilinat.
Amestec bine si laptele rece.Pun compozitia pe aragaz, la foc mic, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Se adauga zeama se lamaie.
Si untul taiat cubulete. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Asamblarea prajiturii
Intr-o tava se asaza o foaie cu cacao. Peste ea se niveleaza jumatate din crema pregatita si racita.
Peste primul strat de crema se pune blatul.
Se niveleaza cealalta jumatate de crema.
A doua foaie cu cacao. Si prajitura se tine la rece cateva ore bune, pana cand foile se hidrateaza bine.
Se pregateste si o glazura topind colocala cu cateva linguri de lapte, pe aragaz, la foc mic pana cand rezulata o compozitie fluida si omogena.
Aceasta glazura se toarna peste prajitura, se niveleaza si se mai tine prajitura la rece inca 15 min.
Prajitura televizor |
Prajitura televizor |
De ce crema are cocoloașe ?
RăspundețiȘtergereSunt covoloase de unt ssu de fâină ?
..cocoloașe
RăspundețiȘtergere