27 martie, 2018

Grau decorticat cu legume la cuptor

Cine ar fi crezut ca putem folosi graul decorticat pentru a pregati o mancare interesanta si care poate sta alaturi de alte preparate ca si garnitura sau o servim ca pe o salata calda pentru ca eu la final am stropit-o cu putina zeama de lamaie pentru mai multa prospetime si pentru a echilibta gustul mai bine. Daca o serviti ca pe o salata cu siguranta este suficienta pentru un pranz satios.


Grau decorticat cu legume la cuptor




Ingrediente 
200 grame grau decorticat (arpacas din grau)
1 ardei capia
1 ceapa galbena
1 ceapa rosie
4-5 catei de usturoi
2 morcovi
4-5 rosii cherry
sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei


Arpacasul din grau se alege si se spala bine in cateva ape. Se lasa apoi in apa minim o ora pentru a se hidrata.
 Se pune la fiert. Dupa care se spala de cateva ori pana cand apa iese curata.
 Cat timp graul fierbe, legumele se spala, ceapa, ardeiul se taie fideluta, morcovul se da pe razatoare, rosiile se taie in sferturi, iar usturoiul lamele.
 Graul fiert si spalat se amesteca cu legumele.



 Se adauga sare si piper dupa gust si 3 linguri de ulei. Se acopera vasul termorezistent cu capac sau cu folie de aluminiu sau chiar se poate folosi punga pentru cuptor.

Se coc impreuna in vasul acoperit, in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru o ora.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Grau decorticat cu legume la cuptor

Grau decorticat cu legume la cuptor

Grau decorticat cu legume la cuptor


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu