Ingrediente
500 grame aluat foietaj
2-3 mere
2-3 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
un varf de lingurita de praf de ghimbir
Aluatul se decongeleaza si cu sucitorul se intinde putin. Nu presam prea tare pentru a nu strica proprietatile de expandare ale aluatului.
Cu cutitul l-am taiat in 16 parti aproximativ egale. Este nevoie sa avem un numar par de bucati de aluat pentru ca fiecare placinta va fi alcatuita din 2 astfel de bucati.
Merele spalate bine se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul si cu condimentele.
O lingura din aceasta umplutura cu mere se pune intre doua bucati de aluat, se preseaza marginile fie cu degetele fie cu o furculita, apoi se fac cate doua crestaturi cu cutitul pe fiecare latura a placintei.
Se strang putin colturile, parca sa aduca cu o frunza placinta noastra si se pune apoi in tava pe hartie de copt.
Se lasa loc in tava intre placinte si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 min, cat sa fie coapte dar sa aiba si o culoare frumoasa.
Dupa coacere se pot pudra cu zahar si pot fi servite cum s-au mai racorit putin.
Spuneti voi acum daca nu a fost simplu?!
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu