Prajitura cu foi, crema cu lapte si gem de capsune |
Prajitura cu foi, crema cu lapte si gem de capsune |
Prajitura cu foi, crema cu lapte si gem de capsune |
Ingrediente
Foi (4 buc - 38 x 25 cm)
2 oua
100 grame smantana acra
225 grame unt la temperatura camerei
130 grame zahar
10 grame praf de copt
600 grame faina
Crema
500 ml lapte
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
40 grame amidon/faina
3 galbenusuri
400 grame gem de capsune
Preatesc aluatul pentru foi, mixand untul cu zaharul
Si apoi smantana. Se incorporeaza praful de copt si faina se adauga treptat, framantand pana se formeaza un aluat tare, care nu se mai lipeste de maini.
Se imparte aluatul obtinut in 4 bucati egale.
Si se intind pe hartie de copt cu dimensiunea de 38 x 25 cm.
Se inteapa aluatul cu o furculita si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 7-10 min, cat sa prinda culoare pe margini. Se intind 4 foi.
Cat timp foile se coc se pregateste crema amestecand galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si apoi cu laptele rece.
Se fierbe pe focul de la aragaz, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga zaharul vanilinat si se lasa sa se racoreasca.
Se asambleaza desertul
Foaie - 1/2 din cantitatea de gem - foaie - crema cu lapte - foaie - 1/2 gem - foaie
Se acopera cu o hartie de copt si cu un tocator sau o carte si se lasa la rece pana a doua zi cand poate fi portionata si pudrata cu zahar.
Prajitura cu foi, crema cu lapte si gem de capsune |
Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu