02 martie, 2018

Tort cu biscuiti

Nu intotdeauna camara si frigiderul abunda de produse si ingrediete, dar ne putem descurca chiar si in astfel de situatii. Cam asa a fost si cu reteta aceasta, aveam in frigider cate ceva si am pregatit acest tort cu biscuiti. Dar eu cred ca mi-a iesit un desert bun, care este gustos si care arata si bine.



Tort cu biscuiti



Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti



Ingrediente

Crema
1 litru lapte
230 grame zahar
200 grame unt
esenta de rom
100 grame de amidon
20 grame cacao

Eu am inlocuit amidonul si cacaoa cu 2 plicuri de budinca cu cacao, dar nu am fost foarte incantata.

Mai este nevoie de 200 grame biscuiti.
Pentru decor am folosit 100 grame ciocolata + 4 linguri lapte.
200 grame smantana pentru frisca + 3 linguri zahar pudra.


 Se amesteca amidonul, cacao, zahar si apoi se toarna laptele rece.

 Se pune la foc mic si se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Apoi se adauga untul si esenta de rom.
 Se lasa cam 30 minute sa se racoreasca.
 Mai este nevoie de 2 pachete de biscuiti si o tava de cozonac captusita cu folie de plastic.
 Se pune crema in tava si se niveleaza.
 Se asaza biscuitii asa cum vedeti mai jos se acopera cu crema.

 Se mai pune un strat de biscuiti in pozitie orizontala., se imbraca totul in folia de plastic si se pune tortul la frigider cel mai bine pana a doua zi.
 Se rastoarna pe unul sau doua platouri si se decoreaza dupa cum va place. Eu am topit 100 grame ciocolata cu 4 linguri de lapte si am turnat pe deasupra si am spumat si 200 grame frisca cu 3 linguri de zahar pudra.






Tort cu biscuiti
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu