17 aprilie, 2018

Impletituri cu branza si cascaval

Aceste delicioase impletituri cu branza si cascaval, fragede si foarte foarte pufoase sunt savurate de a mea familie cu atat de multa placere incat ori de cate ori le pregatesc aproape ca nu reusesc sa le coc suficient de repede pe cat de rapid se mananca.
Stiti cand in copilarie stateati lipiti de cuptorul bunicii cand pregatea desertul vostru preferat?! Ei, cam asa, si ai mei, stau pe langa mine cand pregatesc eu aceste impletituri.
 Nu le spun saratele pentru ca nu sunt crocante, dar sunt extrem de gustoase.
Secretul aluatului fraged si pufos este framantatul, iar eu cam de un an de cand mi-am cumparat masina de paine pregatesc aluaturi minunate pentru ca masina mea grozava framanta bine si dospeste cu caldura.
Nu spun acum ca fara aceasta masina nu va descurcati, bunica framanta cu propriile maini si nu s-a plans vreodata, doar ca in zilele noastre daca putem folosi tehnologia in favoarea nostra, de ce nu?!


Saratele cu branza si cascaval

Saratele cu branza si cascaval



Ingrediente

Aluat
450 grame faina
3 galbenusuri
30 grame zahar
25 grame drojdie proaspata
70 grame unt topit
250 ml lapte caldut
o lingurita sare




Umplutura 
200 grame cascaval dat pe razatoare
300 grame branza proaspata
1 ou
sare

Pentru uns pe deasupra am folosit un ou si seminte de susan.



Mai intai pregatesc o maia amestecand zaharul cu drojdia proaspata. Cand drojdia s-a lichefiat in contact cu zaharul am adaugat putin lapte caldut si cateva lingurite de faina. Se lasa acest amestec peentru 10 min cat sa fiu sigura ca drojdia este vie si aluatul meu va creste fara probleme.




Faina se amesteca cu sarea si apoi pe rand am adaugat celelalte ingrediente, respectiv galvenusurile, untul, maiaua de mai devreme si laptele treptat.
Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la dospit. Daca aveti masina de facut paine puteti pune aluatul in masina si alegeti programul de framantare si dospire si veti avea o coca minunata.

Aveti timp sa pregatiti si umplutura cat timp aluatul sta la dospit. Amestecati cascavalul cu branza proaspata, adaugati sare dupa gustul vostru dar si in functie de cat de sarat este cascavalul si pentru ca am vrut ca ingredientele sa se lege mai bien am mai adaugat si un ou.

Se iau bucati din aluatul dospit si se intind pe masa cu sucitorul. Grosimea aluatul poate fi cam de 0.5 cm.

Se unge jumatate din foaia intinsa cu umplutura cu branza si cascaval.
Se aduce partea neunsa peste cea cu branza
Se preseaza putin si se taie fasii cat de groase vreti sa fie saratelele.
Leam rasucit de cateva ori si le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt.
Le mai puteti lasa la dospit pentru inca 20 min.
Le ungeti cu ou deasupra si presarati seminte de susan.

Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 grade C cat sa se rumeneasca.

Nu va faceti probleme ca s-ar putea usca daca ramand cateva si pentru a doua, pentru ca nu va fi cazul. Raman fragede si a doua zi.




Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu