Placinta cu branza si gem de capsune |
Ingrediente
Aluat
400 grame faina
100 grame unt
1 ou
6 linguri de lapte
130 grame zahar
10 grame praf de copt
esenta de vanilie
Umplutura
5 oua
180 grame zahar
500 ml lapte
500 grame branza proaspata de vaci
80 grame gris
coaja de la o lamaie
8 grame zahar vanilat Burbon
Preparare aluat
Untul se spumeaza cu zaharul
si laptele si zaharul vanilat
Se adauga praful de copt si treptat faina
Se amesteca cu faina pana cand nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la rece cel putin 30 minute.
Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.
Se separa ouale.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si se lasa deoparte.
Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, branza si crema cu gris.
Se incorporeaza albusurile, amestecand cu o spatula prin miscari de impaturire.
Aluatul se imparte in doua parti egale. Prima foaie am intins-o pe hartie de copt in centrul careia am desenat baza tavii in care voi coace ulterior prajitura. Am intins aluatul sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile 25 cm x 30 cm.
Am indreptat marginile aluatului si l-am asezat in tava cu tot cu hartia de copt.
Am uns foaia cu gem de capsune.
Peste stratul de capsune am turnat umplurura si am nivelat-o.
Intind a doua foaie de aluat si o iau pe sucitor si o asez deasupra prajiturii.
Am intepat foaia de sus cu o furculita si am pus prajitura la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 - 40 min cat sa fie coapta si usor rumenita deasupra.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu