Ingrediente
Blat
100 grame unt
70 grame zahar
2 galbenusuri
8 grame zahar vanilinat
70 grame smantana acra
140 grame faina
10 grame praf de copt
Umplutura
500 grame branza proaspata de vani
140 grame zahar
8 grame zahar vanilat Burbon
2 linguri de amidon
2 galbenusuri
200 grame fructe de padure
Bezea
4 albusuri
70 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
1 lingura zeama de lamaie
un praf de sare
Pregatesc aluatul pentru blat, spumand untul cu zaharul si apoi cu celelalte ingrediente: galbenusurile, smantana acra
La final praful de copt si faina.
Se toarna aluatul in tava pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm. Tava am captusit-o cu hartie de copt atat la baza cat si pe margini. Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 10 min.
Peste blatul care nu este copt in totalitate asez umplutura si o nivelez.
Am pus si fructele pe care eu nu le-am lasat sa se dezghete. Si am pus din nou la copt prajitura pentru inca 15-20 min.
Cand si umplutura s-a copt asez bezeaua si o nivelez si iar prajitura merge la cuptor pentru 5-10 minute cat bezeaua sa prinda culoare.
Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune la rece pentru cateva ore.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu