Ingrediente
Aluat
100 grame unt
240 ml lapte
1 lingura zahar
1 lingurita sare
1 ou
7 grame drojdie uscata
400 grame faina
Umplutura
500 grame ciuperci champignon
1 ceapa verde mare
3 cartifi fierti
sare, piper
putin ulei
50 grame unt
seminte susan
In amestecul caldut am dizolvat drojdia uscata si am lasat-o deoparte cateva minute.
Instr-un castron am amestecat oul cu sarea si cu putina faina, apoi cu laptele cu drojdie.
Continui sa adaug faina treptat, pana formez un aluat ce trebuie sa fie framantat pentru 10 min, apoi lasat la dospit 30-40 min.
Cat timp aluatul dospeste, am spalat ciupercile si le-am taiat marunt, la fel si ceapa.
Intr-o tigaie am calit ceapa in putin ulei, pana s-a inmuiat, apoi am pus si ciupercile si la foc mic, pana au scazut. Am condimentat cu sare si piper si, daca va place, puteti pune si marar. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.
Aluatul l-am impartit in doua parti: 2/3 pentru foaia de jos, restul pentru partea de deasupra.
Am intins bucata mai mare de aluat, pe masa infainata, cu sucitorul.
Am asezat-o in tava si decupat excesul de aluat.
Restul de aluat l-am intins cu sucitorul, l-am taiat fasii late de 1 cm si le-am rasucit.
Peste foaia din tava am pus cartofii fierti, taiati felii, umplutura cu ciuperci,
Peste ciuperci am pus cateva bucatele de unt,
Am asezat si fasiile de aluat rasucite si am presarat uns cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.
Am copt placinat in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 min.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Arata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere