Ingrediente
Crema
1 litru lapte
120 grame amidon
200 grame zahar
150 grame unt
miezul de la o nuca de cocos
Blat
200 grame biscuiti
150 grame fulgi de ovaz rumeniti putin intr-o tigaie
130 grame zahar pudra
130 grame unt
Pentru a desface nuca de cocos am folosit un tirbuson si un ciocan. Cu tirbusonul am facut gauri in doua dintre orificiile/ochii nucii si am scurs apa intr-o cana.
Cu ciocanul am lovit nuca in mod repetat in partea centrala pana a crapat.
Am scos miezul si l-am spalat si apoi cu un aparat pentru curatat legume am curatat partea maro de pe miez.
Am maruntit miezul cu robotul de bucatarie.
Zaharul l-am amestecat cu amidonul si apoi cu laptele rece si la final cu miezul maruntit.
Se fierbe la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se adauga untul taiat cubulete si esenta de rom.
Se lasa sa se racoreasca cat timp se pregateste blatul.
Am maruntit si fulgii de ovaz rumeniti.
Am amestecat pesmetul, fulgii de ovaz si zaharul pudra.
Am adaugat untul topit si am amestecat bine.
Am turnat amestecul cu biscuiti in tava de tarta si am presat bine.
Se toarna crema usor racorita peste blat si se niveleaza.
Cu un sos de ciocolata am decorat tarta si o las la rece cateva ore inainte de servire.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu