Compot de capsune fara conservanti artificiali |
Ingrediente
- capsune proaspete, spalate
- zahar (1 lingura cu varf pentru borcanul de 400 gr si 2 linguri cu varf pentru cel de 800 grame)
- apa rece
Borcanele le-am spalat si le-am sterilizat in cuptor, apoi le-am umplut cu fructe fara a le apasa si strivi. Am adaugat zaharul in fiecare borcan si le-am umplut cu apa rece.
Important este sa folositi capace noi, curate, pe masura borcanelor si cu garnitura buna, astfel incat atunci cand le infiletati sa sigilati bine recipientele.
Am asezat borcanele intr-o cratita, lasand loc intre ele, sau le mai puteti inveli in hartie de ziar, am turnat apa in cratita avand grija ca nivelul acesteia sa nu atinga capacele borcanelor si le-am pus la fiert pe aragaz, la foc mic, iar din momentul in care apa din cratita fierbe le-am lasat 20-25 min.
Se scot mai apoi, se streg si si acopera cu o patura, si se pastreaza in bucatarie pana a doua zi.
Apoi pot fi depozitate in camara pana la iarna.
Compot de capsune fara conservanti artificiali |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu