Ingrediente
Aluat
350 grame faina
250 ml lapte
3 linguri generoase de zahar
60 ml ulei
7 grame drojdie uscata
1/3 lingurita sare
1 ou pentru uns pe deasupra
Umplutura
600 grame visine (fara samburi)
150 grame zahar
3-4 linguri amidon
Pentru a pregati aluatul am amestecat o lingura si jumatate de zahar cu drojdia uscata si cu 100 ml lapte caldut, dar si cu 2-3 linguri de faina si am lasat aceasta maia sa infloreasca.
Separat amestec celelalte ingrediente, laptele caldut, uleiul, zaharul si sarea, putina faina si cand maiaua este inflorita o adaug si pe ea. Continui sa adaug faina si sa framant aluatul pentru 10-15 min si sa il las la dospit pana isi dubleaza volumul.
Zaharul se amesteca cu amidonul
si cand visinele au destul suc adaug amidonul si zaharul peste ele.
Le mai tin pe foc pentru cateva minute, cat sa se ingroase sosul.
Aluatul dospit l-am impartit in 4 parti egale.
Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul pe masa infainata, sub forma unui disc cu diametrul mai mare putin de 22 cm, l-am taiat pe jumatate
Am pus umplutura asa cum vedeti in imaginea de mai jos
si am impaturit aluatul catre interior si la fel am procedat cu toate celelalte bucati de aluat.
Rulourile astfel formate le-am asezat in tava unsa cu unt, cu diametrul de 26 cm, le-am uns cu ou
Am mai pus putin sos din loc in loc peste rulouri si am copt placinta in cuptor la 180 grade C aprox 40 min, dar in functei de cuptorul vostru pana se coace si rumeneste bine.
Se lasa sa se raceasca si se serveste pudrata cu zahar si cu o limonada rece.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu