06 iunie, 2018

Prajitura cu capsune si crema cu lapte

Prajitura arata spectaculos de frumos, iar gustul este pe masura. Ce nu ar fi de placut chiar?! Blatul este pufos, crema cu lapte este fina si cremoasa, iar sosul de capsune dulce-acrisor este tot ce ii mai trebuie.





Prajitura cu capsune si crema cu lapte


Ingrediente


Crema

600 ml lapte
60 grame amidon
150 grame zahar
esenta de vanilie
100 grame unt 


Blat

5 oua
70 grame zahar
60 grame faina
10 grame praf de copt
un praf de sare

Sos cu fructe

500 grame capsune 
100 grame zahar
30 grame amidon
200 ml apa
8 grame zahar vanilinat


Am inceput cu pregatirea cremei si am amestecat zaharul cu amidonul, adaugand peste ele lapte rece.
Am pus amestecul pe foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat. La final am adaugat untul si esenta de vanilie si o las sa se racoreasca pana cand pregatesc celelalte lucruri.




 Pentru blat am amestecat faina cu praful de copt.
 Separ ouale si peste albusuri am pus un praf de sare.
 Dupa care le-am spumat cu zaharul.
 Cand bezeaua este lucioasa si zaharul aproape topit am adaugat si galbenusurile.
 Apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu o spatula.
 Am turnat aluatul in tava de la cuptor, tava captusind-o cu hartie de copt. Hartia am udat-o sub jet de apa si am stors-o bine intre palme.
 Nivelez aluatul si coc blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min.
 Tot acum am pregatit si sosul cu capsune.
 Am amestecat zaharul cu amidonul si cu apa rece si apoi cu capsunele. Totul merge pe focul mic de la aragaz pana se leaga si il las putin sa se racoreasca.
 Intr-o tava de cozonac am pus folie transparenta de plastic si din blatul racit am decupat bucati pentru a imbraca tava, atat la baza, margini, dar si deasupra.
 La baza tavii am pus sosul de capsune, din care am oprit cateva linguri pentru decor, apoi crema cu lapte.
 Am nivelat usor crema si am asezat o fasie de blat, asa cum va spuneam mai sus.
 Am decupat marginile de aluat si am invelit totul cu folia de plastic.
 Prajitura a stat la frigider pana a doua zi, cand a scos-o din tava prin rasturnare pe o tava.

Se poate decora cu frisca, fructe proaspete sau ca si mine cu sosul de fructe pastrat si cu frunze de menta.
Prajitura cu capsune si crema cu lapte

Prajitura cu capsune si crema cu lapte



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu