Prajitura cu cirese si crema cu smantana |
Cheesecake cu cirese |
Ingrediente
Blat
3 oua
150 grame zahar
80 grame faina
5 grame praf de copt
un praf de sare
Crema
400 grame smantana acra 12-15%
200 grame zahar pudra
200 grame smantana pentru frisca
8 grame zahar vanilinat
10 grame gelatina granule
300 grame cirese spalate si fara samburi
Pentru a pregati blatul am separat galbenusurile de albusuri.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si cand au crescut in volum se adauga zaharul si se spumeaza in continuare pana se obtine o bezea lucioasa.
Se adauga si galbenusurile.
Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand cu o spatula.
Se toarna aluatul in tava de blat de tort cu marginile detasabile. Tava se unge cu unt. Blatul se coace in cuptorul preincalzit, al 180 grade C pentru 20-25 min. Se lasa as se raceasca.
Se incalzeste apoi amestecul pe focul de la aragaz. Atentie nu trebuie fiarta frisca cu gelatina, doar se incalzeste cat sa se dizolve gelatina.
Smantana acra se amesteca cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat si apoi cu frisca incalzita. Se pune aceasta crema la rece, in frigider pentru 30 min.
Peste blat se asaza ciresele si apoi se toarna crema, acoperindu-se toate ciresele. Se poate rade ciocolata desupra.
Se pune tava la race in frigider pentru cateva ore, pentru a se inchega foarte bine crema.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu