Briose cu visine |
Trandafiri umpluti cu visine |
Ingrediente
Aluat
1 ou
200 ml lapte
50 ml ulei
50 grame unt
70 grame zahar
450 grame faina
7 grame drojdie uscata/25 grame drojdie proaspata
8 grame zahar vanilinat
1/3 lingurita sare
Umplutura
450 grame visine spalate si fara samburi
130 grame zahar
40 grame amidon
8 grame zahar vanilat Burbon
Am pregatit aluatul incalzind laptele cu uleiul, untul si zaharul. Nu am fiert acest amestec, doar sa fie cald la atingere.
Drojdia uscata am amestecat-o cu putin lapte indulcit si caldut si cu cateva linguri de faina si am lasat aceasta maia sa se activeze.
Apoi treptat adaug celelalte ingrediente, oul, restul de lapte si faina treptat.
Am framantat foarte foarte bine pentru 15 min si am lasat la dospit aluatul pana si-a dublat volumul.
Si cand visinele spalate si fara samburi au inceput sa fiarba si sa isi lase sucul
Adaugati zaharul cu amidonul si amestecati bine.
Se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand usor. Se lasa sa se raceasca.
Aluatul dospit de intinde foaie dreptunghiulara 44 x 32 cm.
Se taie in 12 patrate care se cresteaza la colturi.
Se pune umplutura cu visine in centrul fiecarui patrat
Si se impatureste aluatul in jurul umpluturii, formand un trandafir.
Se pun prajiturile modelate in tava de briose unsa cu unt si se mai lasa 30 min sa dospeasca. Se unge aluatul cu unt topit si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 40 min., dar cel mai bine, in functie de cuptorul vostru cat este necesar sa se coaca si sa rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu