24 iulie, 2018

Fursecuri cu unt

Acest tip de fursecuri sunt preferatele mele inca de cand eram copil. Imi amintesc ca atunci cand toti ai casei erau plecati fiecare la treburile lor, si eu ramaneam in casa pentru ca am prins vremurile cand eram lasati in casa singuri si cu o cheie de gat, bineinteles ca bucataria era universul meu si locul de joaca preferat.
De multe ori am incercat sa fac fursecuri paleuri, dar cum totul era facut cu cantitati "din ochi", de multe ori nu nimeream cantitatea de faina suficienta si paleurile mele nu erau tocmai cum trebuie...ei bine, ajungeau cu mare viteza la gunoi, iar bucataria arata impecabil dupa aceste experimente si nimeni nu afla de esecul meu, poate doar vecinii mai simteau ceva miros de ars...







Ingrediente
(pentru 800 grame fursecuri coapte)
200 grame unt
2 oua
100 ml lapte
170 grame zahar pudra
450 grame faina
16 grame zahar vanilat
un praf de sare


Untul se mixeaza cu un praf de sare, zaharul pudra si apoi cu zaharul vanilinat si ouale.

Se adauga si laptele.
La final se incorporeaza faina.
Aluatul destul de vartos, care isi pastreaza forma se pune intr-un pos cu dui stelat.
Si se formeaza fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu le-am asezat in tava sub forma cifrei opt. Se pun la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min, cat sa prinda culoare la baza.

Imediat ce le-am scos din cuptor le-am pudrat cu zahar si le-am lasat sa se raceasca.






Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu